Міжшкільна методична комісія вчителів початкових класів

Міжшкільна методична комісія  вчителів початкових класів Новозапорізької  гімназії «СМАРТ»   та Розумівської гімназії  «Темп»

пятница, 12 февраля 2021 г.

Таємниці історії моєї держави

 11 лютого в рамках атестації вчителька Патана Вікторія Олександрівна провела виховну годину "Таємниці історії моєї держави" для учнів 4 класу. Мета заходу: розширення та уточнення знань учнів про Україну як незалежну і єдину державу; формування почуття патріотизму та національної гідності; виховання почуттів любові та поваги до своєї Батьківщини.


Вікторія Олександрівна майстерно повела розмову про Україну, державні та народні символи, про славну козацьку вольницю - острів Хортицю, величний Київ, боротьбу українського народу за єдину, вільну Україну (Євромайдан, Революція Гідності, війна на Сході). Діти активно включалися у бесіду з вчителькою та досліджували таємниці історії України, розширюючи свої знання. Співали українських пісень, розгадували кросворд та давали відповіді на бліц - опитування. Кожен мав змогу замислитися над своїм ставлення до рідної країни, адже їм, теперішнім учням творити подальшу історію України. Тож виховання майбутнього покоління за принципом ціннісного ставлення до своєї держави - основа стабільного розвитку України в майбутньому.
Члени шкільної атестаційної комісії, які були присутні, позитивно оцінили проведення виховного заходу, вказали на педагогічну майстерність та високий професіоналізм Вікторії Олександрівни. Зміст заходу повністю відповідав поставленим виховним завданням, а використання технічних засобів, дало змогу подорожувати - онлайн історією України. Ефективним було використання бліц - опитування та елементів співбесіди з учнями, що дало змогу кожному учневі не лише висловити свою думку, а й зіставити її з думкою інших.
Актуальність та своєчасність обраної теми полягає в тому, що саме у ранньому віці активно формується громадянська позиція, ціннісне ставлення до своєї держави.
Атестація вчителів дає змогу визначити рівень знань, умінь, творчості педагога, об’єктивно оцінити його діяльність. Це стимул для досвідчених і справжня школа для молодих педагогів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий